Δ Τσετινέ 3 Κομοτηνή
Όλο το 24ωρο
Δ Τσετινέ 3 Κομοτηνή
Όλο το 24ωρο

Κοριοί

ΚΟΡΙΟΙ

Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, συνήθως τη νύχτα. Τα τσιμπήματα τους μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργικών συμπτωμάτων. Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές του δέρματος που κυμαίνονται από αόρατες, σε μικρές περιοχές κοκκινίλας, σε προεξέχουσες φυσαλίδες. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν μεταξύ λεπτών και ημερών για να εμφανιστούν, και υπάρχει κνησμός σε κάθε περίπτωση. Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι ή να έχουν πυρετό. Συνήθως, ακάλυπτες περιοχές του σώματος επηρεάζονται και συχνά τρία δαγκώματα εμφανίζονται σε μια σειρά. Δεν είναι γνωστό αν με τα τσιμπήματα των κοριών μεταδίδονται μολυσματικές ασθένειες.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:

Η επιθεώρηση και παρατήρηση ύπαρξης κοριών, είναι μία δύσκολη διαδικασία, καθώς είναι ένα έντομο που έχει τη δυνατότητα να χωράει παντού, ακόμα και στις πιο μικρές σχισμές των χώρων και των επίπλων. Με την επιθεώρηση ψάχνουμε να βρούμε είτε ζωντανούς οργανισμούς, νεκρούς κοριούς, οι οποίοι έχουν αποκοπεί από τα πόδια και τις κεραίες τους. Τα μέρη που μπορούν να υπάρχουν κοριοί είναι τα σημεία του κρεβατιού (κεφαλάρι, τάβλες, στρώμα), γενικά σε έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες, ντουλάπες ρούχων κ.ά.), σε πίνακες και πρίζες. Στα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού δεν έχουμε συχνά παρουσία κοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχει προσβολή. Γι’ αυτό το λόγο, επιθεωρούμε και σημεία, όπως είναι παιχνίδια, βιβλία και βιβλιοθήκες, κουρτινόξυλα, μοκέτες και χαλιά, κομοδίνα, γωνίες στο ταβάνι, κ.ά.. Γενικά δεν πρέπει να υποτιμούμε μια εισβολή κοριών, γιατί έχουν την τάση να μεταφέρονται από ένα μικρό σημείο του σπιτιού σε όλα τα δωμάτια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και το μπάνιο και η κουζίνα, καθώς αγαπούν τους σωλήνες του νερού.

Απεντόμωση >

Απεντόμωση είναι η διαδικασία ελέγχου και προστασίας του χώρου από την εισβολή / είσοδο ανεπιθύμητων εντόμων μιας και αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Απολύμανση >

Εξόντωση των μικροοργανισμών που προέρχονται από μεταδοτικά νοσήματα ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή και μολύνουν χώρους και αντικείμενα.

Μυοκτονία >

Μυοκτονία είναι η διαδικασία μόνιμης καταπολέμησης των τρωκτικών (ποντίκια, αρουραίοι) καθώς και ο αποκλεισμός αυτών από πιθανή μελλοντική επανεμφάνιση.